A lecsóhoz adunk három, villával felvert nyers tojást, kicsit sózzuk, és egy serpenyőben összesütjük. A főtt tojásokat felkockázzuk, belekeverjük a tojásos lecsóba.
A karajt nyitott szeleteléssel négy nagy szeletté vágjuk. Kiveregetjük, sóval, borssal megszórjuk mindkét oldalát. Kiterítünk négy erős alufólialapot, lekenjük zsiradékkal. Mindegyikre ráteszünk egy-egy előkészített karajszeletet. Megtöltjük a langyosra hűlt tojásos lecsóval. Felcsavarjuk, a fólia végeit szaloncukor-szerűen megtekerjük. Beletesszük egy kis tepsibe, és 170 fokos sütőben 50 percig sütjük.
Közben elkészítjük a mártást: a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük a zsíron. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, azzal is pároljuk 2-3 percig. Rátesszük a megtisztított, feldarabolt paradicsomot és paprikát, fűszerezzük őrölt babérral, köménnyel, pirospaprikával, sóval és borssal. Felöntjük az alaplével, és fél órán át főzzük. A keményítővel elkevert tejföllel besűrítjük, végül botmixerrel pürésítjük.
A húst kicsomagoljuk a fóliából, vastag szeletekre vágjuk. Hasábburgonyával és a paprikamártással kínáljuk.