Tojásos borjúfasírozott
A zsemléket tejbe áztatjuk, azután kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a reszelt sajtot, 2 tojást, valamint a póréhagymát, apróra vágva. Sóval-borssal ízesítjük, és összegyúrjuk. A masszából kis gombócokat formázunk, a gombócokat kiolajozott tepsibe tesszük, és a 160-170 fokos
sütőben körülbelül 20 perc alatt félig megsütjük.
Közben a maradék négy tojást keményre főzzük, megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. A krumplit vékony karikákra vágjuk, megsózzuk, meglocsoljuk egy kis olajjal, majd a tepsibe tesszük a fasírtok mellé, s együtt sütjük készre az egészet. Tálalás előtt a fasírtok közé helyezzük a keménytojás- cikkeket. Friss zöldsalátával kínáljuk.