Négy egész tojást habosra keverünk, hozzáadjuk a lisztet, pici sót és annyi vizet, hogy megfelelő legyen az állaga.
Nagy edényben sós vizet forralunk, és galuskaszaggatóval vagy egy vizes deszkáról késsel beleszaggatjuk a tésztát. Fakanállal időnként megkeverjük, kifőzzük.
Leszűrjük, hideg vízzel alaposan átöblítjük, és átszedjük egy nagy serpenyőbe, amelybe előzőleg már tettünk pár kanálnyi zsiradékot. Erős lángon felforrósítjuk.
Közben nyolc tojást habosra keverünk egy kis sóval, és ráöntjük a forró galuskára. Csak addig sütjük, kevergetve, míg meg nem kocsonyásodik a ráöntött tojás.
A salátát leveleire bontjuk, nagyon alaposan megmossuk. Az öntet hozzávalóit egy üvegbe öntjük. Ízlésünk szerint bármelyik hozzávalóból használhatunk többet vagy kevesebbet. Öntünk rá 2-3 dl meleg vizet, rácsavarjuk az üveg tetejét, és rázogatva felolvasztjuk az összetevőket. A salátát csak közvetlenül tálalás előtt locsoljuk meg a kihűlt öntettel, egyébként nagyon összeesne.