Tojásos rétes

Tojásos rétes

Kis zsiradékon pici sóval megpároljuk a zöldségeket, félretesszük, hagyjuk kihűlni. Egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, meghintjük a liszttel, körbeforgatjuk, és máris öntjük fel a tejjel, közben kis lángon főzzük és kavarjuk, jó sűrű mártást főzünk belőle. Ezt is hagyjuk hűlni. A főtt tojásokat megpucoljuk, a fehér végüket levágjuk, felaprítjuk. A sonkát szintén kis kockákra vágjuk. Végül
összekeverjük a mártást a tejföllel, és ebbe keverjük a zöldségeket, az összevágott tojásfehérjét, a sonkát. Megkóstoljuk, a szükséges mértékben sózzuk és borsozzuk. Kiterítünk 3-4 réteslapot, megkenjük olvasztott zsiradékkal. Középen egy téglalap alakban rárakjuk a kihűlt tölteléket. Arra hosszában a kemény tojásokat. Felcsavarjuk a rétest, a végeket alá hajtjuk. Tepsire átemeljük, olvasztott zsírral elkevert tejföllel lekenjük a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

kaloria 250 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.