Tojáspörkölt vajas petrezselymes galuskával

Finomra vágjuk a vöröshagymát, egy lábasban megdinszteljük két evőkanál zsíron. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és 2-3 percig pirítjuk együtt.

Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Felöntjük kevés alplével, visszatesszük a tűzhelyre. Ízesítjük köménnyel, sóval, borssal, és elkezdjük főzni. Ha elfőné a levét, mindig adunk hozzá egy kis alaplevet.

Addig főzzük, míg a hagyma krémes állagú lesz. Ha előállt a megfelelő mennyiségű, szép, sűrű pörköltszaft, beleforgatjuk a tetszés szerint darabolt főtt tojásokat.

A galuskát sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, összekeverjük egy evőkanál zsírral és egy csokor összevágott petrezselyem zöldjével.

Bözsi néni borsópörköltje galuskával

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink