Tojással töltött karaj
Négy tojást keményre főzök, hagyom kihűlni, majd héjától megtisztítom. A karajt egy éles pengéjű késsel
felszúrom úgy, hogy a főtt, egészben hagyott tojások beleférjenek. A tojásokat – mielőtt megtölteném velük a
húst – tojásfehérjébe forgatom, és így teszem a felszúrt karajba: ezzel a művelettel megelőzhető, hogy kiessenek, és a szeletelésnél sem fordulnak el, a helyükön maradnak. A karajt minden oldalán sózom-borsozom, megszórom a köménymaggal, a nagyobb darabokra vágott hagymával és fokhagymával, majd egy olajjal kikent hőálló edénybe teszem. Kevés vizet öntök alá, alufóliával lefedem, és
bő fél órát sütöm. Ezután eltávolítom az alufóliát, és minden oldalán – a pecsenyelével locsolgatva – készre
sütöm még kb. 20 perc alatt. A zsírjából kivéve lehűtöm, majd vékonyan szeletelem. Hidegen – például szendvicsekbe – vagy majonézalapú salátával kínálhatom, melegen viszont főzelékkel vagy párolt zöldséggel tálalhatom.