Tökmagos bundában sült sertéskaraj zöldfűszeres köleskásával

Száraz serpenyőben megpirítjuk a tökmagot, tányérra borítjuk, hagyjuk kihűlni.

Lereszeljük a meghámozott, nyers krumplit a reszelő nagylyukú oldalán. Hozzákeverjük a két tojást, a zúzott fokhagymát, az összevágott petrezselyem zöldjét, a pirított tökmagot. Sózzuk, borsozzuk, és pár evőkanál lisztet adunk hozzá, annyit, amennyit felvesz.

A húst kiverjük, finoman sózzuk, majd lisztbe mártjuk, és utána belenyomjuk a masszába mind a két oldalát. Kevés zsiradékon közepes láng felett megsütjük. (Nem szabad bő zsiradékban sütni, mert felszívja a bunda, és nagyon zsíros lesz.)

Több vízben átmossuk a kölest, majd körülbelül háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük. Ha már puha, akkor levesszük a tűzhelyről, letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk állni negyedórát. A zöld fűszereket összevágjuk, kevés olívaolajon megfuttatjuk, végül összekeverjük a főtt kölessel.

Tökmagos túrós pogácsa

kaloria 620 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink