- Megmossuk és leszárítjuk a húst, végül közepesen vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk, majd mindkét oldalát kevés zsiradékon szép pirosra sütjük.
- Egy másik serpenyőben egy evőkanálnyi vajon megpirítjuk a centi vastagra vágott, megsózott friss, zsenge tököt (ha igazán zsenge, akkor még a héját sem kell leszedni).
- A mártáshoz felmelegítjük az 5 dkg vajat, rászórjuk a púpos evőkanálnyi lisztet vagy keményítőt, és amikor már kezd felhabzani, beleszórjuk az apróra vágott kaprot.
- Egy kis tálban összekeverjük a tejszínt a tejföllel és 2-3 evőkanál jéghideg vízzel, a mártáshoz öntjük, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
- A legvégén frissen facsart citromlével ízesítjük. Tálalás: mindegyik hússzeletre rakunk egy-egy szelet sült tökkarikát, és leöntjük a kapros mártással. Nagyon jól illik mellé a pirosra sütött újkrumpli.
Hozzávalók
4 személyre