Tészta
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztbe a kezünkkel mélyedést nyomunk, beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojássárgáját, az olajat meg a tejfölt. A tésztát pici sóval ízesítjük, összegyúrjuk, és cipóvá formázva meleg helyen a kétszeresére
kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük a kihűlt töltelékkel, szorosan feltekerjük, a végeket
pedig gondosan lezárjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. A tekercset bekenjük tojással, és megszurkáljuk a tetejét. Félórát pihentetjük, ismét átkenjük a tetejét, s újra megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozhasson, a sütőben
ne repedjen meg a tésztánk. A bejglit 150-160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük.
Töltelék
Közben elkészítjük a tölteléket: a meghámozott tököt felkockázzuk, a hagymát szeletekre vágjuk, a májat csíkokra vagdossuk. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a májat. Sóval, borssal,
majoránnával fűszerezzük, majd hirtelen tűzön csak addig sütjük, amíg minden oldala megpirul egy kicsit. Az utolsó pillanatban rátesszük a tökkockákat, ezzel még egy pár percig pároljuk, azután hagyjuk kihűlni.