Töktorta dióval és tökmaggal

Tészta

A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk, majd a tésztát fóliába csomagolva körülbelül 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben.
A sütőt 180 fokra felmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán
kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű tortaformát úgy, hogy a szélén húzunk egy kis peremet. Az alját villával többször megszurkáljuk.

Töltelék

A töltelékhez a mascarponét elkeverjük a cukorral, majd
beledolgozzuk az egész tojásokat és a tojássárgáját. Apránként hozzáadjuk a bort. A krémet a tésztára simítjuk, és kirakjuk a vékony cikkekre vágott tökkel. Körülbelül 20 perc sütés után megszórjuk a durvára darabolt dióval meg a tökmaggal, majd készre sütjük a töktortát.

kaloria 350 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink