Töltött dagadó zöldséges-hagymás kifliburgonyával

A zsemléket összetépjük, langyos vízbe vagy tejbe áztatjuk. Pár perc múlva kifacsarjuk, elmorzsoljuk, keverőtálba tesszük.

Hozzáadjuk a darált sertéshúst. Rárakjuk a reszelt vörös- és fokhagymát. A főtt tojásokat, az uborkát és a sonkát nem túl apró kockákra vágjuk, azt is hozzátesszük. Végül mehet hozzá a két nyers tojás, meg a fűszerek: összeaprított petrezselyem zöldje, borsikafű, majoránna, szerecsendió, egy kis ecetes torma, só, bors.

Összegyúrjuk. Betöltjük a felszúrt húsba. Kívülről is sózzuk és borsozzuk.

A töltött húst belefektetjük egy zsírral kikent tepsibe. Öntünk alá egy kevés vizet, beledobjuk a fokhagymát.

A húsra először egy darab sütőpapírt fektetünk, majd lezárjuk az egész tepsit alufóliával (így szép lesz a pecsenye teteje, nem ragad bele az alufóliába).

160 fokos sütőben egy órán át sütjük. Kivesszük, levesszük róla a takarást, és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg szépen megpirul a teteje.

Szeletelés előtt legalább negyedórát pihentetjük. Melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom.

Lesúroljuk a burgonyagumókat, mérettől függően felezzük, negyedeljük. Meghámozzuk a sárgarépát, a gyökeret és a hagymákat, mindegyiket feldaraboljuk.

Keverőtálba tesszük az összes zöldséget, meghintjük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, hagyjuk állni tíz percig.

Utána átöntjük egy vastagon kizsírozott tepsibe. 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Remek köret mindenféle pecsenye mellé.

Rántott töltött dagadó

kaloria - CAL
ido 155 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.