Töltött nyelv

A pécsi Horváth Bernadett dédnagymamája különleges receptjét osztotta meg velünk. Bár van vele munka bőven, a végeredmény kárpótolni fog. Hidegen is, melegen is tálalhatjuk, nyugodtan kitehetjük akár a szilveszteri büféasztalra, biztos nagy sikert fog aratni.

Sós, babérleveles, fokhagymás vízben addig főzzük a megtisztított nyelveket, míg a bőrüket le nem tudjuk húzni – ekkor hideg vízbe téve lenyúzzuk. A nyelveket kettévágjuk, belsejüket kivágjuk, majd fél centis kockákra aprítjuk.

Kevés zsiradékon megfuttatjuk a felaprított gombát, megszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjével. Összedaráljuk a füstölt hússal, a vízbe áztatott, kicsavart zsemlével. Hozzákeverjük még a nyelvek kivágott, felaprított belsejét, valamint a fél centis kockákra vágott füstölt szalonnát is. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt vöröshagymával ízesítjük. Belegyúrunk két egész tojást is. A tölteléket jól összekeverjük. Magasra töltjük vele a nyelveket. Kívülről jól bekenjük tojásfehérjével, hogy egyben maradjanak. Egy tepsibe tesszük, öntünk alá zsírt, kevés vizet, és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Felszeletelve tálaljuk, kínálhatunk mellé tejfölt vagy gombamártást is.

Vörösboros belsőségpörkölt knédlivel

Pikáns belsőségragu köményes burgonyával

kaloria 390 CAL
ido 175 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink