Töltött báránygerinc
A báránygerincet hosszú késsel igen óvatosan – hogy ne szakadjon – kilyukasztjuk. A töltelékhez a szárított paradicsomot, az articsókát és az olívabogyót tompa végű késsel összezúzzuk, ízlés szerint fűszerezzük bazsalikommal – sózni, borsozni nem szükséges, ugyanis fűszeres pácban álltak. Ezt a darabos masszát nyomózsákba tesszük, és megtöltjük vele a kivájt húst. A tetejét megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd grillsütőn – mint egy steaket –, minden oldalát meggrillezzük. Legföljebb 20 percig sütjük, ugyanis könnyen rágóssá válik a hús.
Gratin-burgonya
A Gratin-burgonyához a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, csipsz vékonyságúra vágjuk úgy, hogy a tetejét levágva talpára állítjuk, és egy éles késsel
nagyon vékony szeleteket metszünk le belőle. Ezeket egy kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük. A sütőt 130-150 fokra előmelegítjük. Közben elkészítjük a mártást: a tejet a tejszínnel, az összezúzott fokhagymával,
a sóval és a borssal összekeverjük, leöntjük vele a krumpliszeleteket úgy, hogy azokat teljesen ellepje, majd a sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Akkor jó, ha a krumpli teljesen magába szívta az öntetet, és megpuhult.