Töltött burgonya zöldségágyon

Töltött burgonya zöldségágyon

A krumplit meghámozzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a sütőben – körülbelül 180 fokon – fóliával lefedve megsütjük. Közben a tojásokat keményre főzzük, kihűtjük és megpucoljuk.
A sült krumplikat félbevágjuk, a belsejüket kivájjuk. A forgácsot krumplinyomón áttörjük, azután tűz fölött egy kevés tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát meg a kemény tojást, sóval, őrölt borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd a reszelt sajt felét is belekeverjük. Ezután visszatöltjük a krumplikba, megszórjuk a maradék sajttal, és a forró sütőben a tetejét aranysárgára sütjük.
A salátához a hagymát és a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük a rucolával és meglocsoljuk olívaolajjal. A töltött krumplikat a salátaágyra tálaljuk.

kaloria 280 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.