Kevés zsiradékon ropogósra sütjük a kockákra vágott, megsózott csirkemellet. Még forrón lenmagba forgatjuk.
Összeállítjuk a salátát: megmossuk és leszárítjuk a spenótleveleket meg a tölgylevél salátát. A retket hajszálvékony karikákra vágjuk. A paprikát felkockázzuk, a lila hagymát vékony félkarikákra metéljük, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt. A zöldségeket összeforgatjuk az öntettel.
A fejes saláta leveleit kihajtogatjuk, de nem szedjük szét. Alaposan megmossuk, papírtörlővel leszárítgatjuk. A széthúzott levelek közé betöltjük a ropogós tavaszi salátát, majd megszórjuk a csirkekockákkal. Azonnal tálaljuk.
Az öntethez apróra vágjuk a metélő fokhagymát, majd alaposan összekeverjük az összes többi hozzávalóval