Forrás: Pásztor Tünde

Töltött fejes saláta ropogós csirkével

Kevés zsiradékon ropogósra sütjük a kockákra vágott, megsózott csirkemellet. Még forrón lenmagba forgatjuk.

Összeállítjuk a salátát: megmossuk és leszárítjuk a spenótleveleket meg a tölgylevél salátát. A retket hajszálvékony karikákra vágjuk. A paprikát felkockázzuk, a lila hagymát vékony félkarikákra metéljük, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt. A zöldségeket összeforgatjuk az öntettel.

A fejes saláta leveleit kihajtogatjuk, de nem szedjük szét. Alaposan megmossuk, papírtörlővel leszárítgatjuk. A széthúzott levelek közé betöltjük a ropogós tavaszi salátát, majd megszórjuk a csirkekockákkal. Azonnal tálaljuk.

Az öntethez apróra vágjuk a metélő fokhagymát, majd alaposan összekeverjük az összes többi hozzávalóval

kaloria 160 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink