Töltött oldalas
Az oldalast a csontok mentén felszúrjuk, majd kívül-belül besózzuk. A hagymát lereszeljük. A zsömlét beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és jól összedolgozzuk a darált hússal, a tojással, a hagymával meg a finomra vágott petrezselyem zöldjével. A tölteléket sóval és borssal ízesítjük, majd a felszúrt oldalasba töltjük. Hústűvel összetűzzük, ennek hiányában jöhet a tű és a cérna. A tepsi aljára zsírt rakunk és körülbelül 2 dl vizet töltünk. Beletesszük a húst, majd alufólia alatt félpuhára sütjük. Ezután leszedjük az alufóliát, és ropogósra pirítjuk a tetejét.
Saláta
A saláta hozzávalóit egy tálban összekeverjük az összetört fokhagymával, az apró kockára vágott uborkával meg a fűszerekkel. Amíg sül a hús, a hűtőben kellemesen lehűl.