Töltött ponty

Töltött ponty

Megtisztítjuk a halat. A fejét is rajta hagyjuk, de a szemét, a kopoltyúját és a keserűfogát eltávolítjuk. Kívül-belül besózzuk. A megtisztított hagymát lereszeljük, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. A gombát megtisztítva felszeleteljük, a hagymával és a petrezselyemmel együtt vajon megpároljuk, a végén sózzuk-borsozzuk. Egy tojást keményre főzünk, meghámozzuk, villával összetörjük. A zsemlét kis tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Összeállítjuk a tölteléket: összekeverjük a párolt gombát az áttört főtt tojással, a nyers egész tojással, a szétmorzsolt zsemlével, és sóval meg frissen őrölt borssal ízesítjük. Betöltjük a megtisztított, besózott hal belsejébe. A sütéshez olyan tálat válasszunk, amelyben majd tálalni is tudjuk. A megtöltött hal tetejére simítjuk a tejfölt, és 200 fokon, légkeveréses sütési módon addig sütjük, amíg a tejföl piros színt nem kap. Ha hagyományos sütőben készítjük, akkor alsó-felső lángon először félórán át sütjük, majd 10 percig csak felső lángon pirítjuk a tetejét. Jól illik mellé az újhagymával, snidlinggel kevert majonézes burgonya vagy a brokkolis burgonyapüré

kaloria 300 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.