Töltött tojások

Töltött tojások

A tojásokat keményre főzzük. A sprotni levét leszűrjük, a halakat villával összetörjük, a hagymát lereszeljük. A főtt tojásokat megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, a sárgájukat kiszedjük. A sonkát először apró kockákra vágjuk.
2-2 tojássárgáját tálkákba teszünk. Az elsőbe öntjük a hal leszűrt olajának felét, hozzáadunk 1 evőkanál vajat, mustárt, 1 teáskanál reszelt hagymát, a citrom levét és reszelt héját, csipet sót, borsot, és hozzátesszük a halakat. Villával összetörjük, és jól kikeverjük. Habzsák segítségével 4 fél tojásfehérjébe jól megpúpozva
beletöltjük.
A második tálkába rakunk 1 evőkanál vajat, darált diót, márványsajtot, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és borssal ízesítjük. Összekeverjük, és újabb 4 fél
tojásfehérjébe ezt is beletöltjük.
A harmadik tálkába tesszük a megmaradt vajat, a sonkakockákat, kevés mustárt, narancslevet, pástétomfűszert, borsot és sót. Ezt is jól összekeverjük, és betöltjük a megmaradt tojásfehérjékbe. A töltött tojásokat salátaágyon kínáljuk.

kaloria 190 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink