Töltött tormalevél

Töltött tormalevél

A tormaleveleket alaposan megmossuk. Mély tálba tesszük, ecetes forró vízzel leforrázzuk, majd a lében hagyjuk kihűlni. Ezután a levelek vastag ereit ügyesen levágjuk. Alapos mosás után a sóskát apróra vágjuk. Egy nagyobb lábost (3-4 literest) zsírral kikenünk. Beleszórjuk a sóskát, ami az alapízesítő, ettől lesz az étel kellemes, savanykás ízű.
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát a zsír felén világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húshoz, sóval, őrölt borssal, pirospaprikával, szétzúzott fokhagymával ízesítjük. Beletesszük a tojást is, és jól összedolgozzuk. A masszát a tormalevelekbe töltjük, azután a lábosban a sóska tetejére tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízlés szerint megsózzuk. Ha felforrt, 40-45 percig letakarva főzzük. A maradék zsírból meg a lisztből világos rántást készítünk, majd vízzel felengedve a töltelékekre öntjük. Az edényt csak rázogassuk, hogy a rántás jól elkeveredjen. 3-4 percig lassan forraljuk. A töltikét tálaláskor bőven meglocsoljuk tejföllel.

kaloria 390 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.