Töltött tyúkhúsleves zsályával

Töltött tyúkhúsleves zsályával

A töltelékhez két zsömlét tejbe áztatunk, a tyúk máját elkaparjuk. A zsömléből kinyomkodjuk a tejet, azután a májjal, a tojásokkal meg az aprított petrezselyem
zöldjével összekeverjük. Morzsolt majoránnával, zsályával, őrölt borssal és sóval fűszerezzük, s ezt a tyúk bőre alá töltjük. A nyílásokat bevarrjuk. Így tesszük egy nagy fazékba, amit felöntünk vízzel. Beletesszük a tisztított, hasábokra vágott zöldségeket. Sóval, egész borssal, ételízesítővel fűszerezve lassú tűzön, gyöngyözve addig főzzük, amíg a tyúk húsa megpuhul. Tálalás előtt a levest leszűrjük, a tyúkot feldaraboljuk, és a főtt zöldségekkel együtt külön tálaljuk. Levesbetétnek kifőtt eperlevéltésztát vagy cérnametéltet kínálunk hozzá.

kaloria 470 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink