Tonhalas tészta
Egy fazékban sós vizet forralunk, s kifőzzük benne a tésztát. Amíg az elkészül, készen lesz a mártás is. Előkészítjük a zöldségeket: meghámozzuk a vöröshagymát, és apró kockára vágjuk. A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A petrezselyem zöldjét felaprítjuk, az olajbogyókat elfelezzük. Egy nagy serpenyőben, amiben majd elfér a kifőtt tészta is, az olívaolajon kicsi sóval üvegesre pároljuk a hagymát. Ha már jó, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, rászórjuk a petrezselyem zöldjének a negyedét, és egy percig együtt pirítjuk. Közben felnyitjuk a konzerveket, leszűrjük a halhúst. Beletesszük a serpenyőbe a lecsöpögetett haldarabokat is, beleöntjük az olajbogyót, hagyjuk egy-két percig együtt rotyogni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ne nagyon kevergessük, hogy ne törjön össze teljesen a tonhal. Rádobjuk a felezett paradicsomokat is, azzal már csak annyi ideig hagyjuk a tűzön, amíg megrogynak a szemek (félig nyersnek kell maradniuk). Levesszük a tűzhelyről. A kifőtt tésztát óvatosan beleforgatjuk a maradék petrezselyem zöldjével együtt. Reszelt sajtot kínálunk mellé.