Tormás sonkakrém vajban pirított húsvéti kalácson

Először a kalácsot sütjük meg. Egy nagy tálban langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, a csipet sót, és elkezdjük dagasztani. Ha már kezd összeállni a tészta, hozzátesszük a kockákra vágott hideg vajat is, és simára dagasztjuk. Egy órát hagyjuk kelni. Átgyúrjuk, három részre osztjuk. Mindegyikből egy-egy hosszú rudat hengergetünk, majd hármas fonással összefonjuk. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, koszorú alakban elhelyezzük rajta a fonatot, a két végét összecsippentjük. Még 40 percig kelesztjük. Utána lekenjük egy tojássárgája és kicsi tej keverékével. 175 fokos sütőben 35 percig sütjük.

A krémhez a sonkát ledaráljuk az újhagymával, összekeverjük a sajtkrémmel, a majonézzel meg a tormával. Ha szükséges, ízesítjük sóval és borssal. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és megsütjük benne a felszeletelt kalács mindkét oldalát. Hagyjuk langyosra hűlni. A krémet habzsákba kanalazzuk, rányomjuk a kalácsra. Meghintjük egy kis csírával.

Fonott kalács cseresznyével és mákkal

kaloria 400 CAL
ido 190 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.