Ledörzsöljük a krumpli héját, felkarikázzuk, sós vízben megfőzzük. A jégsalátát megmossuk, leszárítjuk, kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk a zöld részével együtt. A lila hagymát meghámozzuk, szintén felkockázzuk, a petrezselyem zöldjét felaprítjuk.
Salátalevet kavarunk ecetből, sóból, cukorból, ecetes tormából és egy-két deci vízből. Egy nagy salátástálban összeforgatjuk az összes előkészített zöldséget a jégsaláta kivételével. Ráöntjük a salátalevet, jól összekeverjük, és hideg helyen hagyjuk állni legalább egy órát, hogy összeérjenek az ízei (de akár egy fél napot is pihenhet). Közvetlenül tálalás előtt beleforgatjuk a jégsalátát is.
Pirított újkrumpli sertésszűzzel, paprikával és paradicsommal