Forrás: Pásztor Tünde

Tormás malaczselé

Tormás malaczselé

A húsféléket megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját és hozzáadjuk a megtisztított
zöldségeket. Sóval, szemes borssal ízesítjük, azután csendes tűzön – éppen csak néha buggyanjon egyet –
főzzük körülbelül 6 órát.
A tormát megreszeljük, forró vízben leforrázzuk és leszűrjük. A szokásos módon enyhén ecetes, sós, cukros salátalevet készítünk, s annyit öntünk belőle a tormára, hogy ellepje. Amíg a kocsonya fő, a torma érlelődhet a pácban.
Amikor elkészült a kocsonyánk, hagyjuk egy kicsit állni, hogy leülepedjen. Leszűrjük, kiszedjük belőle a húsokat meg a zöldségeket, s kisebb darabokra vágjuk. A tormát is leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy kedvünkre
való forma alját kirakjuk karikára vágott sárgarépával, rámerünk egy adag kocsonyát, és a hűtőben
megdermesztjük. Erre egy réteg tormát simítunk, öntünk rá egy kis kocsonyát, és a formát ismét a hűtőbe
tesszük. A tormarétegre halmozzuk a kicsontozott, darabokra vágott húst, körmöt és csülköt, amit
megint csak egy kocsonyaréteggel fedünk be. Erre az apróra vágott zellerszár kerül. Végül rámerjük a maradék kocsonyát, és tálalásig a hűtőbe tesszük. Pirospaprikával megszórva, citromkarikákkal díszítve, salátaágyon tálaljuk.

kaloria 490 CAL
ido 6 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink