Tormás sonkagalantin
A póréhagymát leveleire szedjük, azután a leveleket kettévágjuk, és lobogó, forró vízben leforrázzuk, hogy könnyebb legyen velük dolgozni. A tormát lereszeljük, kevés ecetes-sós-cukros lével meglocsoljuk, és félretesszük.
Egy pástétomformát jól lehűtünk (betesszük a fagyasztóba). A zselatint a füstölt sonka levében feloldjuk, és kiöblítjük vele a formát. Visszatesszük a hűtőbe dermedni, majd ezt a műveletet még kétszer megismételjük. Ez a zselatinréteg lesz a „burkolata” a pástétomnak. Ezután a formát kibéleljük a vékony sonkaszeletekkel úgy, hogy túllógjanak a peremén. Ha ezzel megvagyunk, következik egy újabb vékony réteg zselatin, amivel odaragasztjuk a sonkát. Most belefektetjük a póréleveleket, szépen kibéleljük velük a formát. Erre a levéből kinyomkodott torma kerül, majd ragasztóként ismét egy leheletnyi zselatin. Végül az apró kockákra vágott sonkát is beletesszük, és a formát színültig töltjük a maradék zselatinnal. A túllógó sonkaszéleket ráhajtjuk, és betesszük a hűtőbe dermedni.