Török gírosztál

Felcsíkozzuk a csirkecombfilét, összekeverjük a joghurttal, az olajjal, a fűszerekkel, és egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt megsózzuk, és egy forró serpenyőben pirosra sütjük.

A hús kisütése előtt minden mást összeállítunk. Először a káposztasalátát készítjük el. Vékonyan felszeleteljük a káposztát, összekeverjük a többi hozzávalóval, és hagyjuk állni legalább egy órát.

A joghurtos öntethez apróra vágjuk a mentát, lereszeljük a fokhagymát, majd mindezt összeforgatjuk a joghurttal, sózzuk és borsozzuk.

A csípős szósz hozzávalóit nagyobb darabokra vágjuk, és egy aprítógépben összeaprítjuk, de nem kell teljesen pépesre forgatni.

Tálalás: egy tányérra teszünk egy adag káposztasalátát, egy adag sült hasábburgonyát, pár levélnyi összevágott jégsalátát, pár karika paradicsomot és uborkát. Rárakunk egy adag sült csirkét, és meglocsoljuk a kétféle szósszal.

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink