Török gírosztál

Felcsíkozzuk a csirkecombfilét, összekeverjük a joghurttal, az olajjal, a fűszerekkel, és egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt megsózzuk, és egy forró serpenyőben pirosra sütjük.

A hús kisütése előtt minden mást összeállítunk. Először a káposztasalátát készítjük el. Vékonyan felszeleteljük a káposztát, összekeverjük a többi hozzávalóval, és hagyjuk állni legalább egy órát.

A joghurtos öntethez apróra vágjuk a mentát, lereszeljük a fokhagymát, majd mindezt összeforgatjuk a joghurttal, sózzuk és borsozzuk.

A csípős szósz hozzávalóit nagyobb darabokra vágjuk, és egy aprítógépben összeaprítjuk, de nem kell teljesen pépesre forgatni.

Tálalás: egy tányérra teszünk egy adag káposztasalátát, egy adag sült hasábburgonyát, pár levélnyi összevágott jégsalátát, pár karika paradicsomot és uborkát. Rárakunk egy adag sült csirkét, és meglocsoljuk a kétféle szósszal.

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Hozzávalók:

A húshoz:

60 dkg csirkecombfilé

5 evőkanál olaj

1 evőkanál joghurt

1 evőkanál gíroszhoz való fűszerkeverék

A káposztasalátához:

1 kis vörös káposzta fele

2 evőkanál ecet

2 evőkanál cukor

1 evőkanál olaj

Az öntethez:

1 pohár joghurt

4-5 mentalevél

1 gerezd fokhagyma

bors

A csípős szószhoz:

6 szárított csípős paprika

1 paradicsom

3 evőkanál olaj

bors

A tálaláshoz:

sült hasábburgonya

fél jégsaláta

2 paradicsom

1 kígyóuborka

Ajánlataink