Toros pástétom csípős májjal
A levesben főtt sertésnyelvet megtisztítjuk a hártyáitól,
majd a szívvel együtt apró kockákra vágjuk. Hasonlóképpen járunk el a leveszöldséggel meg a póréhagymával – ezeket is felkockázzuk. Egy pástétomformát kibélelünk folpackkal, és tetszés szerint rétegezve, jó szorosan belehelyezzük a felaprított hozzávalókat. Amikor megtelt a formánk, feltöltjük a zselatinnal simára kevert levessel, és a hűtőbe tesszük dermedni.
A májat felszeleteljük, azután egy kevés forró olajban a
szeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Amikor elkészült, meghintjük csípős fűszerpaprikával és frissen őrölt borssal, s majd csak közvetlenül a tálalás előtt sózzuk.
Minden tányérra adunk 2 szelet pirítóst, 3-4 szelet pástétomot, és egy adagot a frissen sült, forró májból. Salátával és zöldpaprikával – a bátrabbaknak csilivel vagy hegyes erős paprikával – tálaljuk.