Töviskes galuska

Először azt az alapot készítjük el, amibe majd beleszedjük a kifőtt galuskát. A füstölt szalonnát felkockázzuk, egy evőkanál olívaolajon ropogósra pirítjuk. Kiszedjük belőle a pörcöket, félretesszük.

Meghámozzuk a krumplit. A reszelő durvábbik oldalán lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. Sós vizet forralunk. A nyers masszából egy teáskanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk a vízbe. Kicsit hosszabb idő alatt fő meg, mint a hagyományos galuska (forrás után 10-12 perc). Szűrőkanállal kiszedjük, átöblítjük hideg víz alatt, és beleforgatjuk a hagymás alapba. Végül a tetejére szórjuk a félretett pörcöket.

Szalonnás túrógaluska

kaloria 420 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink