Tris Carpaccio di Pesce (Carpaccio háromféle halból)
A carpaccio eredetileg hajszálvékonyra szeletelt, nyers bélszín, manapság azonban egyéb húsokból és halakból is
készítik. Előételünkhöz 20 dkg lazacra, 20 dkg tonhalra
és 20 dkg kardhalra lesz szükség. (Ezeket a nagy bevásárlóközpontok hűtőpultjairól szerezhetjük be.) A háromféle halfilét először folpackba csomagolva henger alakúra formázzuk, és a fagyasztóba tesszük, hogy egy kicsit megdermedjenek. A halakat ezután nagyon éles késsel hajszálvékonyra szeleteljük, és ízlésesen elrendezzük a tányérokon. Megsózzuk, meghintjük fehér borssal, megcsepegtetjük kevés citromlével és extra szűz olívaolajjal. A carpacciót apróra vágott kaliforniai paprikával vagy pirított mandulával díszítve tálaljuk.