Turbolyakrémleves
A levesesfazékban felhevített vajon üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát. Rátesszük azvugyancsak kockákra vágott krumplit, felöntjük a fehérborral meg a levessel, azután, sóval és frissen őrölt borssal ízesítve, mérsékelt tűzön körülbelül 15 percig főzzük.
A turbolyát finomra aprítva a leveshez adjuk, majd botmixerrel pürévé törjük. Belekeverjük a tejszínt,
felforrósítjuk, majd sóval, borssal és szerecsendióval utánízesítjük.
A turbolyakrémlevest tányérokba merjük, elosztjuk benne a csirkeropogóst, mindegyikre egy-egy kanál tejfölt pöttyintünk, majd a turbolyával díszítve azonnal tálaljuk.
Zöldfűszeres csirkeropogós
A csirkeropogóshoz a húst apró darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk egy egész tojással, majd a masszából kis gömböket formázunk, és egyenként lisztbe forgatjuk. A zsemlemorzsát elvegyítjük az aprított zöldfűszerekkel. A csirkehúst előbb elhabart tojásba, majd
a fűszeres morzsába forgatjuk, végül a serpenyőben felhevített zsiradékban kisütjük.