Turbolyás jércemelltekercs
A jércemellfiléket éles késsel bevágjuk, majd óvatosan széthajtjuk, hogy nagyobb, nyitott hússzeleteket
kapjunk. Enyhén kiveregetjük, megszórjuk sóval, őrölt fehér borssal, és elosztjuk rajtuk a durvára vágott turbolyát. A szeleteket felgöngyöljük, alufóliába csavarjuk, a végét betekerjük. A csomagokat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az olívaolajat teflonserpenyőben felmelegítjük, beletesszük
a burgonyakarikákat, és közepes lángon pirítani kezdjük. Megsózzuk, majd időnként megforgatva, megrázogatva kb. 20 percig sütjük, amíg a burgonya
megpuhul. A tojásokat egy kevés sóval habosra keverjük, a krumplira öntjük, és takaréklángon addig sütjük, amíg félig megdermed. Ekkor egy fedő segítségével megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
A jércemellroládokat kicsomagoljuk, az étolajon kicsit átpirítjuk, ujjnyi vastagra felszeleteljük, és a forró burgonyakörettel tálaljuk. Apróra vágott fokhagymával és egy csipetnyi sóval ízesített tejfölt kínálhatunk hozzá.
Spanyol burgonya
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az olívaolajat teflonserpenyőben felmelegítjük, beletesszük
a burgonyakarikákat, és közepes lángon pirítani kezdjük. Megsózzuk, majd időnként megforgatva, megrázogatva kb. 20 percig sütjük, amíg a burgonya megpuhul. A tojásokat egy kevés sóval habosra keverjük, a krumplira öntjük, és takaréklángon addig sütjük, amíg félig megdermed. Ekkor egy fedő segítségével megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.