Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket a kristálycukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukor másik felével és a vaníliaőrleménnyel kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert habba. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, hozzászitáljuk a tojáshabhoz, és óvatosan összedolgozzuk vele. Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Még melegen átfordítjuk egy sütőpapírra, lehúzzuk róla azt a papírt, amin sült, majd az új papírral szorosan feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez botmixerrel összetörjük a túrót a tejföllel, majd belekeverjük a porcukrot, a vaníliaőrleményt és a citromhéjat.
A kihűlt piskótalapot kiterítjük. Megkenjük a krémmel, és – most már a papír nélkül – felcsavarjuk. Először egy sütőpapírba, majd átlátszó fóliába tekerjük, és egy éjszakára berakjuk a hűtőszekrénybe.
Másnap az étcsokoládét gőz felett összeolvasztjuk a vajjal, és bevonjuk vele a tekercset. Ha megdermedt rajta a bevonat (hűtőszekrényben gyorsítható a folyamat), akkor kis tejszínhabrózsákkal, és felkarikázott Túró Rudival díszítjük.