Túró Rudi
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a kakaóport, a porcukrot, a tojássárgáját, meg annyi tejfölt, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát ezután vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott őzgerincformát úgy, hogy a tészta a forma szélein jócskán túllógjon.
Töltelék
A túrót habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral, a búzadarával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tölteléket a tésztával kibélelt formába simítjuk, a kilógó tésztát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük, azután a formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tálra tesszük, és egyenletesen bevonjuk a felolvasztott csokoládébevonóval.