Túrókrémes pohárdesszert spárgás-konyakos eperrel

Habosra keverjük a túrót a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a porcukorral. Ha túl száraz lenne, akkor pici tejfölt is adunk hozzá. Habzsákba kanalazzuk, és berakjuk a hűtőszekrénybe.

A raguhoz egy serpenyőben karamellizáljuk a három evőkanál cukrot. Rádobjuk a megtisztított, kis darabokra vágott spárgát, két-három percig pároljuk. Hozzáadjuk a konyakot és a feldarabolt epret, öt percig főzzük együtt. Közben ízesítjük őrölt fahéjjal, csipetnyi őrölt fekete borssal, pici sóval. Ezt is hideg helyre tesszük.

A poharak aljába tört kekszet teszünk, erre jön a fehér túrókrém, végül kanalazunk rá a spárgás-epres raguból. Mentalevelekkel díszítjük.

Citromos-áfonyás pohárkrém

kaloria - CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Az alaphoz:

1 csomag vaníliás keksz

A krémhez:

35 dkg krémes túró

1 evőkanál porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 kezeletlen citrom reszelt héja

1 evőkanál tejföl (ha szükséges)

pár mentalevél

A raguhoz:

30 dkg eper

20 dkg zöld spárga

fél dl konyak

3 evőkanál cukor

1 csipet őrölt fahéj

1 csipet só

1 csipet őrölt fekete bors

Ajánlataink