Faragó Ferencné egy Tolna megyei kis faluból származik, ott nőtt föl. Az emberek arrafelé földművelésből éltek, és nagyon jól sütöttek-főztek. Természetesen nem úgynevezett reformételeket, hanem rendes, igazi fogásokat. Hagyományos parasztételeken nőtt fel. Nagy kedvenc volt a túrós béles, jól kidolgozott, lágy kelttészta-alappal, soktojásos túrótöltelékkel.
ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc KELESZTÉS: 1 óra SÜTÉS: 45 perc
A tészta hozzávalóiból kifejezetten lágy, önthető tésztát dagasztunk, majd hagyjuk kelni egy órát. Utána vastagon kizsírozunk egy közepes méretű tepsit, beleöntjük a tésztát. Úgy választjuk ki a sütőedényt, hogy ne legyen túl vastag a tészta. A töltelékhez összekeverjük a túrót a porcukorral és a tojások sárgájával. A fehérjékből habot verünk, beledolgozzuk a túrós alapkrémbe. Rásimítjuk a nyers tészta tetejére, és 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Langyosan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.
A recept elkészítéséről videót ITT találtok!