Először a tésztát állítjuk össze. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és citromhéjjal. Ráreszeljük a fagyos vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, és gyors kézzel (hogy ne melegedjenek át az alapanyagok) összegyúrjuk. Pár percig hagyjuk pihenni a tésztát, majd két részre osztjuk, egyharmad-kétharmad arányban. A nagyobbikat vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagy, kerek piteformát. Betesszük a hűtőszekrénybe legalább fél órára. A kisebbik tésztadarabunkhoz hozzágyúrjuk a darált mandulát. Cipót formázunk belőle, és betesszük ezt is a hűtőszekrénybe.
Meghámozzuk a gyümölcsöket, kivágjuk a csutkát, a gyümölcshúst felkockázzuk. Vizet forralunk, citromhéjjal és ízlés szerint adagolt cukorral. Először a birskockákat dobjuk bele, majd pár perc múlva mehet hozzá az alma is. Nem kell sokáig főzni, akkor jó, ha a gyümölcs még roppanós marad. Leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
Összekeverjük a túrótölteléket (túró, tojáshab, tojássárgája, vaníliás pudingpor, vaníliás cukor, porcukor, reszelt citromhéj). Elővesszük a hűtőszekrényből a piteformát. A tészta aljára szórjuk a két-három evőkanálnyi morzsát, rákanalazzuk a túrótölteléket. Ennek a tetejére jön a lehűlt, leszűrt, lecsöpögtetett kompót. A tetejére reszeljük a mandulás tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük.