Először a tölteléket állítjuk össze. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat egy kis lábasban összeforgatjuk 100 g kristálycukorral, egy teáskanál vaníliaőrleménnyel, egy evőkanál keményítővel. Kézi habverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatos keverés közben addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Áttesszük hűlni egy tálba, letakarjuk átlátszó fóliával.
Egy másik tálba tesszük a túrót, hozzáreszeljük a citrom héját. Hozzáadjuk a búzadarát, a tejfölt és a kihűlt vaníliás krémet. Fakanállal alaposan összeforgatjuk.
A tésztához összemorzsoljuk a lisztet a kis kockákra vágott vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává gyúrjuk. Elfelezzük. Az egyik felet enyhén lisztezett felületen közepes tepsi méretűre nyújtjuk. Beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Megszurkáljuk villával, és öt percre betesszük sülni a 190 fokra felfűtött sütőbe. Még forrón lekenjük tojásfehérjével, így a töltelék nem fogja eláztatni.
A többi fehérjét habbá verjük a maradék cukorral és egy csipet sóval. Beledolgozzuk a túrós töltelékbe. Rásimítjuk az elősütött tésztára.
Kinyújtjuk a másik tésztarészt, ráfektetjük a töltelék tetejére. Lekenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk. A villával be is rácsozzuk a sütemény tetején a tojást. 190 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és kockákra vágjuk.