Túrós derelye gazdagon

Túrós derelye gazdagon

A lisztből és a tojásokból egy csipet sóval meg egy kevés vízzel tésztát gyúrunk, azután két cipóvá formázzuk.

Töltelék

A túrót a tojássárgájával, a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük,
majd hozzáadjuk a mazsolát és a durvára vágott diót. Az egyik cipót vékonyra kinyújtjuk, és egymástól 4-5 cm-es távolságra kis halmokat rakunk rá a töltelékből. A kupacok
közötti részt tojásfehérjével kissé megkenjük, és betakarjuk a másik kinyújtott tésztalappal. A kezünkkel
kissé megnyomkodjuk, hogy összeragadjon, és derelyevágóval kockákra vágjuk. A derelyéket enyhén sós
forró vízben addig főzzük, amíg a felszínre jönnek. Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsepegtetjük, és megforgatjuk
a mákos öntetben.

Öntet

Az öntethez a darált mákot egy lábasban összekeverjük a narancs és a citrom reszelt héjával, a narancs kifacsart levével és pár csepp citromlével. Hozzáadjuk a mézet meg a vajat, és kevergetve az egészet összeforraljuk.

kaloria 510 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.