Túrós linzer citrommázzal

Túrós linzer

A lisztet elkeverjük a sütőporral és összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, picit megsózzuk, és az egészet gyorsan összegyúrjuk – linzertésztát készítünk. Két részre osztjuk,
vékonyra kinyújtjuk. Az alsó lapot valamivel nagyobbra, hogy a tepsi széleit is kibéleljük. A tésztát darával megszórjuk, rásimítjuk a tölteléket, és ráfektetjük a felső lapot. Egyenletes, közepes lángon
világosra sütjük.
A kisült tésztát deszkára borítjuk. Ha már kihűlt, rásimítjuk a citrommázat. Ízlés szerinti darabokra vágjuk.

Töltelék

A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a habosra kevert vajat, a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a megtisztított mazsolát, a cukrot, végül a tojások keményre felvert habját.

Citrommáz

A cukrot a vízzel összefőzzük. Ha két ujjunk között szálat ereszt, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a citrom levét, majd fehéredésig keverjük. Közben beletesszük a vajat is. Néhány perc kavarás után a hideg tészta tetejére kenjük.

kaloria 320 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.