Túrós rózsa

Tészta

A tésztához a lisztet elkeverjük egy csipet sóval, az élesztőt folyékony állagúra keverjük egy kiskanál cukorral. A tejet a vajjal langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk
a tojást és a tojássárgáját. Az élesztővel meg a citromhéjjal együtt a liszthez öntjük, és lágy kelt tésztát készítünk. Hólyagosra kidolgozzuk, azután letakarva,
langyos helyen 1 órát kelesztjük.

Töltelék

A túrót villával összetörjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, a vaníliás cukrot meg a reszelt citromhéjat, végül összekeverjük a túróval. (Aki szereti, mazsolát is tehet bele.) A tésztát lisztezett deszkán 10 cm széles, hosszú lappá kinyújtjuk. Rákenjük a túrótölteléket úgy, hogy a szélén 3 cm szabadon maradjon. A tésztát a túróval együtt gyorsan feltekerjük, és egy kivajazott, kilisztezett gyümölcsformában a talpára állítjuk (arra a felére, ahova nem kentünk tölteléket.) A tetejét egy
kicsit széthúzogatjuk, virágformára igazítjuk. Cukros vízzel vagy felvert tojással megkenjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

kaloria 340 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink