Túrós-mákos tallérok
Egy kanál tejet langyosra melegítek, feloldom benne az
élesztőt. A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a
cukrot, egy pici sót, a citrom reszelt héját, szükség szerint
még egy kis tejet, a megkelt élesztőt, és az egészet
összegyúrom, megdagasztom. Letakarva, meleg helyen
félórát kelesztem.
A kelt tésztát belisztezett deszkára teszem és 5 mm
vastagra nyújtom. Egy nagyobb átmérőjű fogácsaszaggatóval köröket szúrok ki belőle. A körök egyik felére túrókrémet, a másik felére mákos tölteléket kenek. A tallérokat kivajazott, kilisztezett tepsire teszem, és meleg helyen hagyom kelni még egy kicsit. Ekkor megszórom szeletelt mandulával, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm.
Túrókrém
A túrókrémhez az összes hozzávalót robotgéppel
simára keverem.
Mákos töltelék
A mákos töltelékhez a tojásfehérjéből a cukorral kemény
habot verek, beleforgatom a mákot, majd hozzáadom
a tejet meg a zsemlemorzsát.