Tészta
A tojásokból és annyi lisztből, amennyit a 6 tojás felvesz
(körülbelül fél kiló), félkemény, de jól nyújtható tésztát
gyúrunk. Cipóvá formázzuk, és lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A tészta egyik felére kisebb kupacokban ráhalmozzuk a tölteléket. Betakarjuk a tészta másik felével, a töltelékhalmok körül az ujjainkkal jól lenyomkodjuk, és derelyevágóval négyzeteket vágunk belőle. Lobogó, sós vízben kifőzzük, s amikor elkészült, leöblítjük.
A derelyét olvasztott zsiradékban megforgatjuk, és tálalás
előtt a tetejét megszórjuk forró tepertővel.
Töltelék
Kezdjük a munkát a töltelék elkészítésével: a túrót áttörjük, és összekeverjük az apró kockákra vágott sonkával, 10 dkg összevágott tepertővel, a finomra aprított petrezselyem zöldjével, a kockákra vágott lila hagymával, a tojással, valamint a vékony csíkokra szeletelt sárgarépával. Az elkészült keveréket sóval és borssal ízesítjük.