Tűz-jég desszert

Tűz-jég desszert

E látványában is különlegesen szép desszert elkészítésének első lépéseként rumba áztatom a mazsolaszemeket. Miközben puhul, a barna csokit vízgőz fölött megolvasztom, majd belekeverem a kávét és a fahéjat. Az olvadt csokimasszát habosra keverem a margarinnal, és hűlni hagyom. Míg hűl a csoki, a magvak nagyobbik felét (úgy 20 dekányit) serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom, a szebbeket pedig félreteszem a kész mű szórásához. A langyos barna csokikrémhez hozzákeverem a tojássárgájákat, a mazsolát, a rumot, végül a pirított magokat. A tojásfehérjét kemény habbá verem, összedolgozom
a krémmel, és fóliával kibélelt formákba, kelyhekbe
teszem. Pár órán keresztül a hűtőben dermedni hagyom. Gőz felett a fehér csokit felolvasztom, hozzáadom a kókuszlikőrt, majd tányérra öntöm. A lehűlt, kemény barna csokikrémet kiveszem a formából, a fóliát eltávolítom, és ráhelyezem a desszertes tányéron lévő forró fehér csokikrémre. Ennek hatására a barna csokitömb olvadni kezd. Páratlan élmény a két finomság keveredése, nagyszerű
íz- és színhatást eredményeznek! Hogy még tovább
fokozzam, a tetejét megszórom a válogatott szép
magokkal.

kaloria 640 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink