Tyúkhúsleves májgaluskával

Előkészítés: 40 perc Főzés: 3 óra

A tyúkot megtisztítjuk, alaposan átmossuk, majd feldaraboljuk. Belerakjuk egy nagy fazékba, öntünk rá öt liter hideg vizet, elkezdjük főzni. Folyamatosan leszedjük a képződő habot. Amikor már nem habzik, csak akkor rakjuk bele a meghámozott, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, kelkáposztát. A vöröshagymának csak a külső, piszkos héját húzzuk le, és egészben rakjuk a fövő levesbe. A fokhagymagerezdeket nem hámozzuk meg, csak kicsit bevágjuk, úgy dobjuk a fazékba. A zeller zöldjét egy cérnával összekötjük, egyben rakjuk az ételhez. Sózzuk, beledobjuk az egész borsot is. Nagyon kicsi lángon, gyöngyözve főzzük, fedő nélkül, bő három órán keresztül. Ha megfőtt, hagyjuk egy kicsit ülepedni, majd egy tálba kiszedjük a húst és a zöldségeket, a levét leszűrjük.

Késsel apróra vágjuk a megmosott, megtisztított csirkemájat. Az evőkanálnyi zsíron megfonnyasztjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát. Hozzákeverjük a májhoz. Összedolgozzuk a keveréket az egész tojással, a liszttel, a zsemlemorzsával, végül belekeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjét, sózzuk és borsozzuk. Sós vizet forralunk, egy kiskanál segítségével galuskákat formázunk a masszából, és kifőzzük.

Kelbimbós tyúkhúsleves

kaloria 270 CAL
ido 160 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.