Ludaskása
A libaaprólékot a füstölt libahússal, a két egész vöröshagymával, egész borssal és a babérlevéllel együtt egy nagy fazékban feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús félpuha lesz. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát meg a zellert, és az egészet puhára főzzük. Amikor elkészült, kivesszük a húst, leszedjük a csontról és kis kockákra vágjuk. Hasonlóképpen teszünk a levesben főtt zöldségekkel is.
A hántolt árpát a hús- és zöldségkockákkal együtt egy lábasba tesszük, felöntjük a levessel, borssal fűszerezzük, és körülbelül 40 percig főzzük, amíg a gersli megpuhul. Közben a gombát felszeleteljük, és egy kevés zsiradékon megpirítjuk. Amikor a ludaskása elkészült, összekeverjük a gombával. Végül, ha a füstölt hústól nem lenne elég sós, utánasózzuk.