Forrás: Ványi László

Újhagymakrémes párnácskák

Újhagymakrémes párnácskák

30 dkg lisztből a tojással, a tejjel, csipetnyi sóval és az
összemorzsolt élesztővel hagyományos módon palacsintatésztát készítünk. Habverővel alaposan kikeverjük, majd legalább egy félórát pihentetjük.
Közben elkészítjük a krémet. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a maradék lisztet, világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott újhagymát, kicsit megpirítjuk. Felengedjük a tejszínnel, és lassan főzzük, amíg sűrű masszát kapunk. Sóval, fehér borssal ízesítjük.
A tarkedlisütő mélyedéseit kiolajozzuk, mindegyikbe
egy evőkanálnyi tésztát halmozunk. A párnácskák mindkét
oldalát rózsaszínűre sütjük, végül kettőt-kettőt a krémmel
összeragasztunk.

kaloria 360 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink