Megtisztítjuk az újhagymát, a fehér részét felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük.
A felkarikázott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük. Rárakjuk a pacalt, a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük még kaporral, babérral, köménymaggal, őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a pacal meg nem puhul, közben mindig pótoljuk az elfőtt folyadékot.
Ha már majdnem készen van, akkor adjuk hozzá a meghámozott, cikkekre vágott krumplit és a felkarikázott kolbászt. Ha kell, kis víz társaságában. Készre főzzük. Tálalás előtt a tetejére szórjuk a félretett hagymaszárat.
Megmossuk a retket, levágjuk a végeit, felkarikázzuk. Meglocsoljuk ecettel, megszórjuk sóval, cukorral, jól összeforgatjuk, és hagyjuk így állni egy-két órát, hogy összeérjenek az ízei.