Először a sárgatúrót készítjük el. A tojásokat felütjük, egy tálba öntjük. Sózzuk, hozzáadjuk a fokhagyma-granulátumot és a csipetnyi fehér borsot. Elektromos habverő segítségével közepes állagúra felverjük.
tejet egy nagy lábasban felrakjuk főni, és ha már kezd forrni, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az ízesített tojást. Ha kezd szétválni a tej, akkor lehúzzuk a lábast a tűzhelyről. A szilárd részeket egy szűrőben egy sűrű szövésű textil segítségével felfogjuk. Jól kinyomkodjuk, és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőszekrényben pihenni. Utána felszeleteljük, és olívaolajon megpirítjuk.
Megtisztítjuk a zöldségeket és az almát, majd tetszés szerint felaprítjuk. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott főtt tojást, összeforgatjuk. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonyecettel, végül hozzákeverjük a joghurtot.