Újragondolt mákos guba

Újragondolt mákos guba

  1. A kifliket körülbelül 1 cm-es kockákra vágom, és egy tálba helyezem. A tejet a mákkal, cukorral, a citromhéjjal, a narancshéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével felforralom, majd ennek a főzetnek a háromnegyed részét a kiflire öntöm. Beleforgatom, és hagyom, hogy megszívja magát. A maradék folyadékot lehűtöm, és belekeverem a tojássárgáját. Ezután ezt is a kiflire öntöm, és óvatosan elkeverem benne. A bekevert gubát kifújt világi formába helyezem, és kártyával betömörítem. 170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm. Ha kisült a mákos guba, a felületét megszórom morzsával, átfordítom, és a szilikonformát azonnal leveszem.

Mákosguba-torta

Mákos guba

kaloria 470 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.