Ünnepi kalács

Egy kis pohárba öntünk egy kevés langyos vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, keverünk hozzá egy kávéskanál cukrot, és meleg helyen hagyjuk felfutni. Közben egy dagasztótálba szitáljuk a lisztet, meglangyosítjuk a tejszínt. A liszt közepébe mélyedést vájunk, ide öntjük a tojássárgáját. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Beleöntjük a felhabosodott élesztőt és a langyos tejszínt, és szép fényes tésztát dagasztunk belőle. Ha már elválik az edény falától, cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.

A töltelékhez a cukorral összefőzzük a mazsolát és a fagyasztott gyümölcsöt, de csak annyira, hogy a szemek még ne essenek szét. Hagyjuk kihűlni.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. Összekeverjük a krémsajtot a vajjal, megkenjük vele a tésztát. Egyenletesen rákanalazzuk a cukrozott főtt gyümölcsöt. Felcsavarjuk, mint a bejglit. Hosszában kettévágjuk. A két szálat óvatosan összetekerjük úgy, hogy mindig a vágott fele nézzen felfelé. Átemeljük egy sütőpapírral bélelt nagy tepsire. Ismét kelesztjük még egy húsz percet. Végül 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Kakaós tekert kalács

 

 

kaloria 350 CAL
ido 190 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink