Egy kis pohárba öntünk egy kevés langyos vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, keverünk hozzá egy kávéskanál cukrot, és meleg helyen hagyjuk felfutni. Közben egy dagasztótálba szitáljuk a lisztet, meglangyosítjuk a tejszínt. A liszt közepébe mélyedést vájunk, ide öntjük a tojássárgáját. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Beleöntjük a felhabosodott élesztőt és a langyos tejszínt, és szép fényes tésztát dagasztunk belőle. Ha már elválik az edény falától, cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
A töltelékhez a cukorral összefőzzük a mazsolát és a fagyasztott gyümölcsöt, de csak annyira, hogy a szemek még ne essenek szét. Hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. Összekeverjük a krémsajtot a vajjal, megkenjük vele a tésztát. Egyenletesen rákanalazzuk a cukrozott főtt gyümölcsöt. Felcsavarjuk, mint a bejglit. Hosszában kettévágjuk. A két szálat óvatosan összetekerjük úgy, hogy mindig a vágott fele nézzen felfelé. Átemeljük egy sütőpapírral bélelt nagy tepsire. Ismét kelesztjük még egy húsz percet. Végül 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.